Over mij

Lotte de Haan is een enthousiaste en ervaren wiskunde docente. Ze heeft een tweedegraads bevoegdheid voor het vak wiskunde, met een specialisatie voor het vak rekenen. Ze is recent drie jaar werkzaam geweest op het Bonhoeffer College in Enschede, waar ze een vaste aanstelling had. In de zomer van 2016 is Lotte verhuisd naar Alkmaar en heeft zij zich volledig gericht op het geven van bijlessen.

Na het behalen van mijn vwo diploma in Den Helder ben ik gaan studeren aan de TU Delft. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met het geven van bijlessen aan middelbare scholieren. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik de overstap heb gemaakt naar de lerarenopleiding wiskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze opleiding heb ik een specialisatie gedaan voor het vak rekenen. Na het afronden van de opleiding ben ik naar Enschede verhuisd en daar heb ik drie jaar voor de klas gestaan.

Lotte is als student begonnen met het geven van bijles, voornamelijk aan bovenbouw- en examenleerlingen van de havo en het vwo. Met drie jaar ervaring als bevoegd docente voor de klas en vele jaren als bijlesdocent, is Lotte een ervaren begeleider die bekend is met de wiskunde methodes ‘Getal & Ruimte’ en ‘Moderne wiskunde’. Met veel geduld kan Lotte de theorie op verschillende manieren uitleggen. Door haar opleiding en ervaring in het onderwijs weet ze wat de leerling al geleerd heeft en welke stof de leerling nog moet krijgen. Hiermee kan ze rekening houden bij het geven van de bijlessen.

Er zijn veel (landelijke) organisaties die bijlessen aanbieden. Deze bijlessen worden vaak gegeven door studenten. Lotte is 10 jaar geleden zelf ook als student begonnen met het geven van bijlessen. Door het afronden van een lerarenopleiding, haar ervaring voor de klas en de jaren ervaring in het geven van bijlessen kan Lotte leerlingen veel beter begeleiden dan studenten die deze ervaring niet hebben.